Header image alt text

Anouk Bogers procesbegeleiding

Training, coaching, intervisie, supervisie

Over Anouk Bogers

Drs. Anouk Bogers (1968) heeft sinds 2009 haar eigen praktijk Bogers Procesbegeleiding in Haarlem. Ze is als coach, supervisor en trainer gespecialiseerd in het begeleiden van professionals die werkzaam zijn in het hoger onderwijs (HBO en WO) en de gezondheidszorg. Twee gebieden waar ze zelf ruime werkervaring heeft opgedaan. Eerst heeft zij als verpleegkundige gewerkt en – na het voltooien van de studies Communicatiewetenschappen en Sociologie – ruim tien jaar bij de Universiteit van Amsterdam als loopbaanadviseur. Gedurende die tijd heeft ze zowel medewerkers, studenten en promovendi van verschillende faculteiten en studierichtingen begeleid. Door deze combinatie in eigen werkervaring kan Anouk goed invoelen wat medewerkers binnen onderwijs en gezondheidszorg op hun pad tegen kunnen komen.

Momenteel combineert Anouk haar eigen praktijk met het werk als docent en supervisor aan de postacademische opleiding Huisartsgeneeskunde. Haar expertise ligt op het gebied van loopbaanbegeleiding, communicatie en beroepsattitude.

 

Drijfveer

Ik was als verpleegkundige werkzaam, toen een patiënt op zaal – te midden van vier andere patiënten dus zonder enige privacy – plompverloren van een chirurg de volgende mededeling te verwerken kreeg: “U heeft kanker en er is niets meer aan te doen.” Waarna de arts zonder verdere uitleg of consideratie wegliep, de patiënt in grote verslagenheid achterlatend. Dat is voor mij het moment waarop ik dacht: dit moet beter. Want wat als het de vader van de chirurg zou zijn geweest? Zou hij het dan net zo achteloos hebben meegedeeld? Het was voor mij een keerpunt om communicatiewetenschappen en sociologie te gaan studeren. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen omdat ik het van belang vind om altijd het individu, de mens, te blijven zien. Door je open te stellen, nieuwe invalshoeken te bekijken en je te verplaatsen in de ander breng je perspectiefwinst teweeg.”

 

 

Noloc_logo_50        CVM_logo_50      CandS_logo

CSR_logo      NHG_logo